Adam Wiedemann
Bibliography

Samczyk (wiersze, Poznań 1996)
Bajki zwierzęce (wiersze, Wrocław 1997, Legnica 2002)
Wszędobylstwo porządku (proza, Kraków 1997, 1998)
Ciasteczka z kremem (wiersze, Legnica 1998)
Rozrusznik (wiersze, Kraków 1998)
Sęk Pies Brew (proza, Warszawa 1998)
Wiersz dla Brigitte Bardot (singel literacki, Zabrze 1999)
Konwalia (wiersze, Legnica 2001)
Kalipso (wiersze, Warszawa 2004)
Sceny łóżkowe (sny, Kraków 2005)
Pensum (wiersze, Poznań 2007)
Filtry (wiersze, Warszawa 2008)
Czyste czyny (wiersze zebrane, Poznań 2009)
Dywan (wiersze, Poznań 2010)
Odpowiadania (proza, Wrocław 2011)

Gewaltige Verschlechterung des Gehörs (opowiadania w tłumaczeniu Roswithy Matwin-Buschmann i Esther Kinsky, Göttingen 2001)
Izbrane pesmi (wiersze w tłumaczeniu Primoža Čučnika, Maribor 2002)
Где собака зарыта (opowiadania w tłumaczeniu Jurija Czajnikowa, Moskwa 2003)
Prizori iz postelje (sny w przekładzie Tatjany Jamnik, Ljubljana 2007)
Cista posla (wiersze w przekładzie Biserki Rajcić, Belgrad 2010)

Adam Wiedemann
fot. Zbigniew Bielawka






http://www.e-books.com.mk/01poetry/wiedemann/sodrzini.asp http://iwp.uiowa.edu/writers/archive/2004works/Wiedemenn_poems.pdf http://www.kwartalnik-pobocza.pl/pob28/awiedemann.html http://lyrikline.org/index.php?id=59&L=1&author=aw01&cHash=a045d6d438


Hosted by Onyx Sp. z o. o. Copyright © 2007 - 2014  Fundacja Literatury w Internecie